Nyheter

Diverse information

Hej alla medlemmar,

Hoppas ni alla har haft en trevlig sommar!

Nu när hösten står för dörren vill vi påminna om att olja in trägolv på utsidan av franska balkonger.

Vi vill också be alla småbarnsföräldrar som älskar att släpa med sig hem olika sorters pinnar och lämnar dem vid portarna, att ta med dessa nästa gång ni ska iväg någonstans eller släng dem i soprum.
Det ser skräpigt ut när långa pinnar ligger i rabatter och det är farligt för äldre och andra barn att pinnar ligger på gångarna.

Hösten brukar vara en tid på året då många flyttar ut och in och även storstädar och gör sig av med olika prylar och möbler.
Tänk då på att stora möbler skall transporteras till soptippen och inte lämnas i sopkärl. Föreningen bekostar en container en gång om året för det, i april månad.
Andra tider på året får man ombesörja detta själv.
När man bär ut eller in stora/långa grejer får man gärna vara varsam för dessa lämnar lätt märken efter sig på både golv och väggar i trapphusen. Tråkigt nog syns det nästan varje gång på våra fastigheter när någon har flyttat eller slängt saker och det kostar oss alla.

Städning har vi som tidigare en gång per vecka så tänk lite extra nu när det blir blött ute att torka av era skor på mattor i entréer så gott det går för allt grus vi tar in i trapphusen repar golv och förstör polishen.
Samma gäller för barnvagnar, kör dem gärna ett par gånger fram och tillbaka på mattorna så lossnar förhoppningsvis det mesta och stannar kvar där.
När det gäller tvättstugor har vi fortsatta problem med en del medlemmar som inte håller sig till reglerna.  Många lämnar både ludd, hår och annat kvar på golven när de är klara, vilket inte är så trevligt för den som har tvättid efter. Tvättstugan ska lämnas ren efter varje tvättid, dvs maskinerna skall torkas av, golven ska sopas och våttorkas.

Vi har under lång tid märkt att dörrar till soprum och cykelrum inte stängs genom att hålla i handtag och stänga som man ska stänga en dörr utan dessa dörrar slår man igen så att hela husen skakar ibland utan någon förståelig anledning. Våra dörrar underhålls löpande och de fungerar väl och har handtag. 
Vi ber er alla att försöka stänga dörrarna försiktigt, på samma sätt som ni förmodligen stänger dörrar i era hem, för det finns risk att vi får skador på husen och fasader av detta.

Att bo i en bostadsrätt innebär bl a att det är vi medlemmar i föreningen som äger fastigheten och betalar för alla reparationer. Ju mindre skador vi har dessto mera lån kan vi betala av till banken och därmed antingen sänka avgifterna eller spara pengar till större reparationer som vi löpande genomför.
Skador eller andra kostander som t ex dyrare sophantering eller förstörda golv/väggar/dörrar etc gör att våra besparingar minskar, vilket kan leda till att vi blir tvungen att höja avgifterna för att klara vår ekonomi.

Vi vill också uppmana alla som har planer på att förändra något i sina bostadsrätter att läsa igenom reglerna eller kontakta stryelsen innan för det kan bli både dyrt och tidskrävande att behöva återställa något man har gjort som inte är tillåtet i vår förening. Regler är till att följas och det gäller oss alla som bor i Brf Kvarnparken.

Vi hoppas att vi ses på det öppna mötet den 25 sept kl 18.30 i föreningslokalen där vi informerar om och diskuterar flera saker!

Mvh Styrelsen